Jornada en benefici d’Openarms. Vine i descobreix què fem en les classes de Feldenkrais?

A Osona Ioga el dissabte 17 d’abril fem una jornada en benefici d’Openarms. Al llarg de tot el dia, farem diverses classes de les diferents disciplines que impartim al centre; el cost per assistir a les classes és voluntari i el total del benefici serà per l’organització d’Openarms. Us invitem a assistir-hi i provar noves i diferents activitats.

Foto: Classe en grup d’Autoconsciència a través del moviment del mètode Feldenkrais. © Archivo Internacional Federación Feldenkrais®, Robert oro.

Què fem en les classes de Feldenkrais?

En les classes de Feldenkrais no fem exercicis, no es tracta d’un entrenament de resistència, ni tan sols són estiraments; en les classes de Feldenkrais aprenem alguna cosa sobre nosaltres mateixos. Observem la manera com ens movem, explorem altres maneres de moure’ns i experimentem diferències, ampliant d’aquesta manera la nostra imatge corporal i descobrint com podem utilitzar totes les parts del cos de manera més funcional i eficient, aprenent a moure’ns amb més facilitat, sense esforç i sense dolor.

En definitiva, es tracta d’aprendre a organitzar tot el cos (a nivell neuronal i musculoesquelètic) per moure’ns amb qualitat i actuar amb coherència a la nostra intenció, a allò que som.

JORNADA EN BENEFICI D’OPENARMS – DISSABTE 17 D’ABRIL – Osona Ioga
HORARIS CLASSES DEL MÈTODE FELDENKRAIS:
Classe en grup: 9:00h – 10:00h
Classes individuals: 10:50 – 11:25h / 11:35 – 12:10h / 16:00 – 16:35 h / 16:45 – 17:20 h

Reserva la teva plaça a:

  • Irma – 670 531 099 (10h – 14h o whatsapp)
  • David – 680 454 763 (17h-20h o whatsapp)

Us deixo un petit tastet, per millorar l’habilitat per girar confortablement i fàcilment. La funció de girar és un aspecte important de gairebé cada moviment que fas en la vida quotidiana: caminar, allargar un braç per agafar alguna cosa, pentinar-te, cordar-te les sabates, etc. Si millores aquesta funció, millorarà la manera com realitzes totes aquestes accions.

En fer aquesta exploració, és important recordar: fes cada moviment lent, suau, sense esforç ni dolor, amb atenció en la manera com fas el moviment. Descansa entre moviment i moviment.

Per fer-ho necessites una cadira. Seu a la part de davant d’una cadira, sense recolzar-te al respatller, amb les plantes dels peus a terra, peus i genolls separats a l’amplada dels malucs o espatlles.

  • A poc a poc, gira el cap i espatlles amb la intenció de mirar a la dreta i enrere, i torna a davant, a la posició inicial. Repeteix aquest moviment algunes vegades i observa com de lluny pots mirar enrere, sense forçar.
  • En la posició inicial, fixa la mirada, els ulls en algun objecte o punt en concret, davant teu. I comença a girar a la dreta i enrere amb el cap i espatlles, mantenint els ulls fixos davant, i torna amb tot davant. Observa com en mantenir els ulls fixos, limita el gir.
  • Fes el primer moviment de nou. És una mica més fàcil?
  • Fes el moviment de nou, però ara manté el cap i els ulls fixos davant, i gira només amb les espatlles. Observa com l’espatlla esquerra es mou endavant i l’espatlla dreta es mou enrere. Respira, relaxa la cara, la nuca, les espatlles, abdomen, intenta reduir esforços musculars innecessaris.
  • Fes el primer moviment de nou. Més fàcil? Sents el costat esquerre més relaxat que el costat dret?
  • Amb les plantes dels peus fixes en contacte amb el terra, mou el genoll esquerre endavant, molt poquet, i torna amb el genoll al seu lloc. Observa com el costat esquerre de la pelvis es mou una mica endavant. Sent com el cap, ulls i espatlles giren suaument a la dreta en moure el genoll esquerre endavant.
  • Mou el genoll esquerre endavant i alhora gira el cap, ulls, espatlles a la dreta. El fet d’avançar el genoll i maluc esquerre endavant, facilita girar-te a la dreta?
  • Gira’t a la dreta i gira’t a l’esquerre i sent la diferència.
  • De peu dret, gira’t a la dreta per mirar enrere, i després a l’esquerra. És més fàcil girar a la dreta? Sents diferències?
Exit mobile version