COM decideixo viure aquests dies de confinament?

Són dies molt estranys que tots vivim de manera diferent. Hi ha qui, per la seva professió, està treballant a contra-rellotge; hi ha qui no pot assistir al seu lloc de treball i s’està a casa confinat; hi ha qui pot treballar des de casa; hi ha qui pot aprofitar aquest temps – i ho fa – per llegir els llibres que fa temps que volia llegir i no trobava el moment; hi ha qui ho pateix profundament perquè coneix algú infectat pel COVID -19; hi ha qui ho viu sol; hi ha famílies que es veuen obligades a compartir un espai ben petit durant tot el dia, etc. Cada u de nosaltres, segons la nostra situació, ens toca viure-ho d’una manera o altra.

En aquest sentit, no tenim elecció. El que sí que podem escollir és la manera COM vivim allò que ens toca viure.

Moshe Feldenkrais afirmava que el més important era disposar d’opcions: si el sistema nerviós coneix diferents maneres de fer una mateixa cosa, pot escollir la manera més apropiada de fer-ho en cada moment-situació.  

“La llibertat té a veure amb la possibilitat de tenir opcions” Moshe Feldenkrais

De quina manera decideixo viure aquest moment? Quina és la meva actitud enfront aquesta situació? Tinc la flexibilitat i l’habilitat per escollir viure-ho d’una manera o altra? O bé, estic fixat en un patró de comportament?

La pràctica del mètode Feldenkrais aporta consciència, presència, plasticitat i flexibilitat – mental i corporal- i serenitat.  Explorant i jugant amb el moviment, fent un mateix moviment amb petites variacions, donem més opcions al sistema nerviós per moure’s, ser i actuar.

Aquí teniu un àudio on trobareu un tastet per explorar i jugar amb el moviment en caminar.

Variacions en caminar

error: Content is protected !!