Exploració del moviment “Rodar com un nadó”

Us proposo una petita exploració per experimentar la funció de rodar que l’infant descobreix els primers mesos de la seva vida. Explorar de nou amb aquests moviments que vam fer a l’inici de la nostra vida durant el procés de desenvolupament motriu a través del qual vam aprendre a moure’ns, ens pot ajudar a millorar la manera com ens movem ara, prenent consciència d’hàbits que hem adquirit al llarg de la vida que potser limiten el moviment i explorant altres maneres més funcionals i orgàniques de moure’s. Experimentar de nou aquests moviments, com a adults, despertarà en nosaltres la memòria i la intel.ligència del nostre sistema nerviós per a moure’s amb més facilitat, involucrant totes les parts del cos en el moviment.

Rodar de boca amunt a un costat

Busca un espai on estirar-te a terra, amb una estoreta. Estira’t boca-panxa amunt. Posa’t un coixinet sota el cap si sents que és necessari; el cap hauria de quedar en línia a la columna, ni massa amunt, ni amb la sensació que et penja enrere. Respira natural i tranquil.lament. Sent el contacte del cos amb el terra, observa quines parts del cos toquen el terra i quines no.

  • Lentament gira el cap una mica a la dreta, torna al centre, i gira’l una mica a l’esquerre. Fes-ho unes quantes vegades. Amb quina facilitat gira a la dreta i a l’esquerra?
  • Flexiona els genolls, de manera que la planta dels peus es recolza en el terra. Aixeca els peus de terra i deixa les cames a l’aire, flexionades. Col.loca les mans sobre els genolls. Observa en aquesta posició el contacte de l’esquena amb el terra, és diferent de quan estaves totalment estirat/da?
  • Lentament, en aquesta posició, comença a moure el braç esquerre i la cama esquerra vers el costat esquerre, en direcció el terra. I torna’ls al centre. I fes de nou el moviment de portar-los una mica a l’esquerre i tornar al centre. Fes-ho diverses vegades. No vagis encara del tot sobre el costat esquerre, fes els moviments lents i petits. I observa com varia el contacte del cos amb el terra en començar a rodar vers el costat esquerre. El pes de la cama i el braç que s’inclinen a l’esquerre s’emporta tota la columna fins al cap. Deixa que el cap també rodi i giri a l’esquerra.
  • A poc a poc, comença a fer aquest mateix moviment una mica més gran, el braç i cama esquerres s’inclinen a l’esquerra en direcció a terra, fins a tocar el terra si és possible. Torna al centre i fes de nou el moviment uns quants cops. El genoll i braç dret, que apunten més en direcció al sostre, ajuden a controlar la “caiguda” a l’esquerra. Sent el moment adequat i oportú per començar a moure també el braç dret i la cama dreta vers l’esquerra, rodant tot tu vers el costat esquerre i quedant estirat de costat, sobre el costat esquerre, amb les cames flexionades una sobre l’altra.
  • Descansa en aquesta posició de costat. Sent els suports en el terra i observa quines parts del cos estan en contacte amb el terra i et donen suport en aquesta posició.
  • Separa el genoll dret i el braç dret del costat esquerre, aixecant-los vers el sostre; en un moment determinat, deixa que el genoll esquerre i la mà esquerra també es separin del terra i es moguin en direcció el sostre, quedant de nou boca amunt amb les cames aixecades i flexionades.
  • Descansa estirat/da boca amunt, amb les cames estirades. Observa els contactes del cos amb el terra. Es sent diferent?
  • Lentament gira el cap una mica a la dreta, torna al centre, i gira’l una mica a l’esquerre. Fes-ho unes quantes vegades. Amb quina facilitat gira a la dreta i a l’esquerra? Diferent d’un costat i de l’altre? Diferent de l’inici?
  • Repeteix aquesta seqüència de moviment vers el costat dret.
  • En finalitzar, roda a un costat per seure i posar-te dret. Quina és la primera sensació de peu dret?

Aquest dissabte 16 de gener de 9:15 – 11:15 h fem un taller en línia (via zoom) explorant amb detall el moviment de rodar de boca amunt a boca terrosa i viceversa. Consulta més informació sobre aquest taller “Rodar de boca amunt a boca avall i viceversa”.

Per a més informació i reserves: Raquel – info@assaigenmoviment.com – 646 478 238

error: Content is protected !!