Seqüència de moviment pel mal d’esquena II

El divendres 14 d’abril, farem el taller “Aprendre a fer un ús eficient de la columna” en el qual tindràs l’oportunitat d’aprendre petits recursos per fer a casa i, així, mantenir el moviment i la salut de les 24 vèrtebres de la columna.

Amb freqüència, després de fer una classe individual d’Integració Funcional, recomanem a l’alumne que faci alguna seqüència de moviments específica amb relació al que hem treballat, per integrar millor l’aprenentatge

Explico una seqüència de moviment per fer a casa que ens ajuda a repartir el treball entre totes les vèrtebres, “despertant” les dorsals perquè s’impliquin en la funció de girar, de manera que les vèrtebres lumbars i cervicals no hagin de fer un sobre esforç.

En totes aquestes seqüències ens importa la qualitat del moviment, i no la quantitat. Per aquest motiu, s’han de fer amb lentitud per prestar atenció a la sensació que ens dona el moviment, amb suavitat, sense esforç ni dolor; si apareix dolor, fes el moviment més petit. El sistema nerviós aprèn d’allò que és agradable; si apareix dolor, es bloqueja i no es dona l’aprenentatge i la millora.

Abans de començar, en la posició estirada boca o panxa amunt, observa com es recolza el cos a terra: cames, pelvis, esquena, pit, espatlles, braços i cap. I observa la teva respiració.

Posició: estira’t sobre el costat esquerre. Posa algun coixí sota del cap per estar més còmode. Flexiona les dues cames una sobre l’altra i col·loca la cama dreta per davant de la cama esquerra (estira-la una mica). D’aquesta manera, evitem que la pelvis s’involucri en el moviment; el què volem ara és portar el moviment en les vèrtebres dorsals. Col·loca la mà dreta sobre el front, de manera que el colze queda vers el sostre.

Moviment: Amb la mà dreta, roda el cap vers a la dreta com per mirar el sostre, fins on sigui fàcil, i sense deixar que el genoll dret s’aixequi del terra. Fes-ho en exhalar, i en tornar davant a la posició inicial, inhala.
La mà és la que gira el cap. Observa com varien els suports darrere el cap, en les costelles. Sent com l’omòplat dret es mou enrere vers la columna en girar. Sents moviment en el pit i estèrnum? Tendeixen a mirar també vers el sostre?

Fes el mateix sobre el costat dret. I després d’haver fet aquests moviments algunes vegades, para i observa en la posició estirada boca amunt com es recolza el cos a terra i si sents alguna diferència. Lentament, posa’t dret, i observa quina és la percepció que tens del cos en aquesta posició.

error: Content is protected !!