Seqüència de moviment pel mal d’esquena I

El divendres 14 d’abril, farem el taller “Aprendre a fer un ús eficient de la columna” en el qual tindràs l’oportunitat d’aprendre petits recursos per fer a casa i, així, mantenir el moviment i la salut de les 24 vèrtebres de la columna.

Amb freqüència, després de fer una classe individual d’Integració Funcional, recomanem a l’alumne que faci alguna seqüència de moviments específica amb relació al que hem treballat, per integrar millor l’aprenentatge.

Explico una seqüència de moviment per fer a casa que ens ajudarà a clarificar la relació funcional entre l’eix pelvis-columna i cap, essencial per a una bona organització de la columna.

En totes aquestes seqüències ens importa la qualitat del moviment, i no la quantitat. Per aquest motiu, s’han de fer amb lentitud per prestar atenció a la sensació que ens dona el moviment, amb suavitat, sense esforç ni dolor; si apareix dolor, fes el moviment més petit. El sistema nerviós aprèn d’allò que és agradable; si apareix dolor, es bloqueja i no es dona l’aprenentatge i la millora.

Posició: estira’t boca amunt amb les dues cames flexionades, els peus i genolls separats a l’amplada de la pelvis o espatlles. Observa com es recolza el cos a terra, quines parts al llarg del cos estan en contacte amb el terra i quines no: al llarg de les cames, pelvis, esquena, espatlles, braços i cap.

Moviment:

  1. Aixeca només el còccix de manera que la cintura s’acosta més a terra en fer-ho. Fes-ho algunes vegades.
  2. Fes el moviment invers, recolza més el còccix a terra, de manera que la cintura tendeix a aixecar-se del terra.
  3. Alterna els dos moviments. Mentre ho fas:
    • Sent canvi de suport en la pelvis en rodar
    • Sent que la pelvis empeny la columna vers el cap quan el còccix s’aixeca i arrossega la columna vers els peus quan es recolza més el còccix.
      • Sents moviment en el cap? Varia la distància entre la barbeta i el pit en fer el moviment?

Després d’haver fet aquests moviments algunes vegades, para i observa en la posició estirada boca amunt com es recolza el cos a terra i si sents alguna diferència. Lentament, posa’t dret, i observa quina és la percepció que tens del cos en aquesta posició.

error: Content is protected !!