El poder de la pelvis

Moshe Feldenkrais en el seu llibre “El poder del yo” afirma:

“La pelvis sosté a la columna vertebral. El cap està per sobre la columna com un plat a l’extrem superior d’una canya de bambú de malabarista xinès. Tot el que forma part del cos penja de la columna o de les costelles, que també pengen de la columna. Així, doncs, la pelvis és el suport de tot. (…) No és possible una postura o actura correcte sense que la pelvis pugui moure amb llibertat totes les seves articulacions (…) Quan es restringeix un dels possibles moviments de la pelvis, es perd la fluïdesa de l’acció.”

La pelvis com a element de suport es caracteritza per la seva estabilitat. I al mateix temps és un element de transmissió de pressions: del pes de la part superior del cos cap avall, i de la força que arriba del terra a través dels membres inferiors. La flexibilitat en les articulacions dels malucs que uneix les extremitats inferiors al tronc, és indispensable per a una bona funció de les cames, i la seva rigidesa tindrà repercussions en la columna, el genoll i el peu.

En millorar l’organització de la pelvis, millorarà la qualitat de l’adreçament i de l’ús de la columna, fet que permetrà al cap trobar una millor posició en l’espai i afinar la funció dels ulls.

Mitjançant aquests dos tallers i a través d’una seqüència de moviments guiada, cada alumne podrà explorar les possibilitats de moviment de la pelvis amb relació a les altres parts del cos.

La força i la direcció del moviment sorgeix de la pelvis. Vine a experimentar-ho en aquests tallers!

  • Dissabte 4 de maig, de 10 h a 13 h
  • Dissabte 8 de juny, de 10 h a 13 h

A La Shala Vic de Vic, al carrer de les Flors 10, Vic.

Reserves i més informació a: Raquel (646478238) – info@assaigenmoviment.com

error: Content is protected !!