Taller: La funció de gatejar

El dissabte 27 de març de 9:15 a 11:15 h farem el taller “La funció de gatejar” del Mètode Feldenkrais explorant amb aquesta funció i la seva relació amb la funció de caminar. L’exploració millorarà la manera com organitzem el nostre esquelet i musculatura en caminar i en moure’ns per l’espai.

Entre els 6 i 9 mesos d’edat el nadó aprèn a desplaçar-se gatejant, fet que li ofereix la possibilitat d’explorar amb més autonomia i facilitat el seu entorn. La funció de gatejar aporta grans beneficis en el seu desenvolupament global: a nivell motor estableix el fonament de futures habilitats més complexes com córrer, saltar i enfilar-se, i també crea la base per tota una sèrie de competències socials, emocionals i cognitives.

Us proposo aquesta exploració en la posició a quatre potes, sobre mans i genolls. Fes-ho amb moviments suaus, sense forçar, descansant entre un moviment i altre, i amb molta curiositat per saber com ho fas:

Col.loca’t en la posició a quatre potes, recolzat sobre les mans i genolls. Lentament, porta la pelvis enrere, com si anessis a seure sobre els talons, i torna a la posició inicial. No és necessari que arribis a seure sobre els talons, només és una direcció. En fer aquesta exploració estem interessats en el procés, en la manera com ho fem, i no en el resultat o fins on arribem. Porta la pelvis en aquesta direcció, sobre els talons, fins on sigui còmode, sense forçar. Observa què fas amb el cap: quan seus enrere, el cap mira avall o mira amunt endavant? i quan t0rnes a la posició a quatre potes, què fas amb el cap: mires amunt endavant o mires avall? Explora diferents variacions en la manera com organitzar el cap en fer el moviment:

  • Variació 1: en seure, mira avall abaixant el cap, i en tornar a la posició a quatre potes, aixeca el cap mirant endavant.
  • Variació 2: en seure, mira endavant aixecant el cap; en tornar mira avall abaixant el cap. I en ambdues variacions, sent la connexió entre el cap – pit – columna – pelvis.

Descansa estirat boca amunt o en una posició molt còmoda per tu.

En la posició a quatre potes, explora les següents variacions de moviment:

  • Variació 1: Aixeca el cap per mirar endavant i al mateix temps arqueja l’esquena; de manera que la columna adquireix la forma còncava de la lletra U des del cap fins al còccix, i torna a la posició inicial neutra.
  • Variació 2: I ara fes el moviment oposat: abaixes el cap com per mirar-te el melic al mateix temps que corbes l’esquena; de manera que la columna adquireix la forma convexa inversa de la lletra U des del cap fins al còccix, i torna a la posició inicial neutra.
  • Variació 3: Deixa el cap avall penjant com mirant el melic, i arqueja i arrodoneix l’esquena de manera alterna. Amb el cap avall penjant tota l’estona. És molt inusual no incloure el coll en el moviment? Descansa.

Torna a la posició neutra a quatre potes, i fes el moviment inicial de portar la pelvis enrere, com si anéssis a seure sobre els talons, i torna a la posició inicial. És diferent el moviment? és una mica més fàcil ara? Què fas amb el cap en seure i tornar? com sents la connexió entre cap-columna-pelvis?

Si vols seguir explorant, apunta’t al taller!

  • Dia i horari taller: dissabte 27 de març de 9:15 a 11:15 h
  • Preu: 20€
  • Lloc: Osona Ioga. Ronda Camprodon, 25, 1er 1era. Vic.
  • Per a més informació i reserva de plaça: 646478238 (whattsapp) – info@assaigenmoviment.com
error: Content is protected !!