Taller: Moviment i Neuroplasticitat

La plasticitat cerebral o neuroplasticitat és la capacitat del cervell per canviar en resposta a les nostres experiències, a qualsevol edat. El cervell humà està construït per continuar evolucionant i augmentant els nivells d’habilitat, refinament i consciència al llarg de la vida. Aquest procés d’aprenentatge i creixement continu aporta una major força i flexibilitat del cos i de la ment i ens ajuda a viure la vida que desitgem.

“Quan el cervell deixa de créixer i formar noves connexions i xarxes neuronals (patrons), és quan el cervell comença a perdre diferenciació, destresa, intel·ligència i creativitat” Anat Baniel, creadora del Neuromovement.

© International Feldenkrais® Federation Archive, Robert Golden.

En moure’ns, creem diferents connexions neuromusculars. Si sempre ens movem de la mateixa, deixem de crear noves connexions; però si introduïm variacions en la manera de moure’ns es creen noves connexions, ampliant el nostre repertori de moviments i augmentant la plasticitat del cervell.

El cervell organitza tots els moviments, pensaments, sentiments, emocions i accions. Si el cervell està disponible per aprendre i evolucionar contínuament, les persones poden superar, reduir i /o evitar el dolor, envellir dignament i assolir nous nivells de rendiment físic, emocional i cognitiu, produint canvis positius destacables en la qualitat de la vida d’una persona.

© International Feldenkrais® Federation Archive, Robert Golden.

Al llarg d’aquest trimestre farem tres tallers dins la sèrie “Moviment i Neuroplasticitat”, explorant diferents moviments i variacions de moviments. 
En aquests tallers experimentaràs com mantenir desperta la capacitat del cervell per crear noves connexions i noves possibilitats, a través de variacions de moviments realitzats lentament i suaument, amb atenció al que sents mentre et mous. 

Dates dels tres tallers:

  • Dissabte 24 d’octubre de 9:15 h- 11:15 h
  • Dissabte 28 de novembre de 9:15 h- 11:15 h
  • Dissabte 12 de desembre de 9:15 h- 11:15 h

Preu: 20€ / taller ( es poden fer solts, no és necessari haver fet els anteriors)

Lloc: Osona Ioga. Ronda Camprodon 25, 1r 1ra. Vic.

Per a més informació i reserves, contacta: info@assaigenmoviment.com / 646 478 238

error: Content is protected !!