Bon Nadal i Feliç any 2021!

Les classes individuals del Mètode Feldenkrais – anomenades classes d’Integració Funcional – ajuden a millorar funcionalment la manera com la persona actua en el seu entorn: com es mou, com es percep a si mateix i al seu entorn, com sent i pensa. 

En qualsevol acció que fem hi ha inclosa: un moviment, una sensació, un sentiment i un pensament, i si canviem o millorem qualsevol d’aquests aspectes, canvia i millora la resta i, en conseqüència, la nostra acció esdevé més precisa, més coherent amb la nostra intenció.

En les classes individuals l’alumne aprèn a observar, descobrir i explorar la manera com es mou. Mitjançant l’atenció en el moviment, realitzat suau i amb lentitud, l’alumne pren consciència de les seves parts del cos – de la manera com es mouen i de com es relacionen les unes amb les altres en moure’s – i explora amb altres possibilitats del moviment no habituals. El professor guia i acompanya aquesta exploració fent preguntes amb les seves mans, la seva veu i la seva presència.

En moure’ns es creen diferents connexions neuronals que dibuixen una imatge semblant a la del cos humà en el còrtex motriu del nostre cervell; en funció de la manera com ens movem i de l’ús que fem de les parts diferents del cos, aquesta imatge cerebral és d’una manera o altra. Com més afinada i precisa és aquesta imatge corporal en el nostre cervell, més afinat és el moviment i més facilitat sentim per actuar en el món amb coherència a allò que som.

“Millorem el nostre benestar quan aprenem a fer ple ús de nosaltres mateixos” Moshé Feldenkrais

“Hi ha grans similituds en els homes, però també hi ha formes personals d’actuar, moure’s i sentir que fan que cada individu sigui un cas únic, el meu treball consisteix a ajudar-lo a realitzar la seva pròpia singularitat.” Moshé Feldenkrais.

Dirigit a totes aquelles persones que desitgin millorar la seva qualitat de vida i benestar, fomentar el seu desenvolupament personal i augmentar el seu potencial per actuar:

  • persones amb mals d’esquena, dolor muscular i / o articular freqüent que vulguin millorar la seva qualitat de vida.
  • persones amb professions que requereixen el moviment del cos (músics, esportistes, món de la dansa, teatre i circ, etc.) per a millorar el moviment i, conseqüentment, la seva habilitat i interpretació.
  • persones amb dificultats per moure’s que vulguin mantenir o recuperar la capacitat per moure’s.
  • persones que hagin patit un dany cerebral fruit d’un ictus, esclerosis múltiple, Parkinson, Alzheimer, paràlisis cerebral, etc. per a mantenir i/o recuperar certes funcions.
  • persones que vulguin iniciar un procés d’autoconsciència i autoconeixement a través del moviment.
error: Content is protected !!