Saltem quan juguem, saltem per superar un obstacle en el nostre camí, saltem per agafar una pilota al vol o bé per arribar a un objecte que està molt amunt, saltem a peu coix per jugar a la xarranca i també quan ens fa mal un peu i no el podem recolzar a terra, saltem de roca en roca quan volem travessar un petit rierol, saltem del tren, saltem les onades del mar, saltem en córrer molt ràpidament, saltem quan ballem, saltem quan ens donen una bona notícia.
Saltar és una de les últimes funcions que l’infant adquireix en el procés de desenvolupament motor que segueix en néixer i fins als dos anys aproximadament, després d’aprendre a caminar, grimpar i córrer. Alguns autors afirmen que les primeres experiències en el salt consisteixen a baixar un esglaó, perquè d’alguna manera és la primera experiència que es té de llançar-se al buit.
Saltar és doncs una funció complexa, resultat de tot un procés d’aprenentatge, que implica molts aspectes: la confiança en si mateix per desitjar fer el salt i una bona percepció de l’entorn que ens informa de la “seguretat” del salt, la coordinació de tots els segments del cos perquè interactuïn conjuntament, la força per impulsar-se i l’equilibri per aterrar.
En el taller que farem el dissabte 11 de novembre de 10:00 h a 12:30 h farem una exploració en diferents posicions (boca amunt, boca terrosa i drets) entorn alguns aspectes de la funció de saltar.
Aquesta experiència serà una oportunitat per millorar:
- la coordinació de totes les articulacions
- el to muscular, la coordinació de la musculatura flexora i extensora
- l’equilibri
- la respiració
- la força amb eficiència
- la seguretat i confiança en si mateix
Lloc: Blank2 al c. Miramarges 6, Vic.
Preu: 24 € taller (20 € pels alumnes regulars)
Informació i reserva: 646 478 238 (Raquel)