Xerrada: “Com acompanyar el desenvolupament motriu del teu nadó”.

El nadó neix amb un impuls innat per conèixer el seu propi cos, explorar i relacionar-se amb el seu entorn. Aquesta curiositat és el motor que el condueix a desenvolupar per si mateix les seves capacitats motrius, afectives i cognitives.

Respectar l’autonomia d’aquesta exploració és primordial per tal que el nadó experimenti aquest procés amb naturalitat, espontaneïtat, seguretat i confiança amb les pròpies capacitats, fet que li aportarà una alta autoestima; ell és el protagonista d’aquest procés de desenvolupament.

L’adult pot acompanyar-lo creant les condicions necessàries per facilitar aquest procés: oferint el seu afecte i un entorn adequat en el qual l’infant pugui moure’s i explorar lliurement i amb plaer allò que és del seu interès.

Al grup de maternitat de Blank2 parlem de com es dóna el procés de desenvolupament global del nadó fins a adquirir la funció de caminar., i què podem fer els adults per acompanyar-los sense intervenir directament. El fet de conèixer com es dóna el procés de desenvolupament del nadó i com acompanyar-lo aportarà més eines als pares, més confiança i els permetrà gaudir encara més de l’observació de l’evolució del seu fill/a.

Aquest espai és també una oportunitat pels pares de compartir les seves experiències, dubtes i inquietuds amb altres pares que viuen una situació semblant, en un ambient de suport i contenció.

error: Content is protected !!