Millorant la interpretació

Avui explorem amb l’Ariadna com pot millorar la manera com toca el violoncel, sense que li aparegui dolor en l’espatlla i el braç.

I és que per millorar la sonoritat del violoncel, el músic ha de millorar el seu propi so, prenent consciència de si mateix, i de si mateix amb relació al violoncel.

Primer explorem què és allò que fa en tocar (la manera com organitza el sistema múscul-esquelètic, si realitza alguna acció muscular que limita el moviment fluid, la respiració, etc.); i després explorem diverses possibilitats de moviment de diferents parts del cos en relació a les altres.

Al final de la classe – després de la presa de consciència del seu cos i el seu funcionament, a través dels moviments que hem fet – l’Ariadna s’asseu diferent en el tamboret, agafa diferent el violoncel i quan comença a tocar no apareix el dolor. Ja té un fil a estirar per seguir investigant!

Tal com deia Moshe Feldenkrais: “Si saps el que fas, pots fer-ho diferent. Si saps el què estàs fent, pots fer el què vulguis”.

Gràcies Ariadna!

error: Content is protected !!